jiggar

Större fiskelycka med rätt jiggar

Större fiskelycka med rätt jiggar

Idag är det fler och fler som upptäcker glädjen med att fiska, speciellt inom området som kallas flugfiske. Det är en härlig naturupplevelse och en rofylld aktivitet där man i lugn och ro är ensam med sina tankar och omsluten av naturens skönhet. Man brukar också oftast fiska tidigt på morgonen, vilket innebär att man har en tystnad och stillhet omkring sig som endast kan upplevas innan resten av världen vaknar. Men det är nog få som fiskar utan att önska sig ett napp eller flera. 

 

En bra utrustning

Vad man än vill få ut av sitt fiske så är det viktigt att ha med sig rätt utrustning. När det gäller flugfiske så är jiggar särskilt viktiga, då de bör passa den typ av fisk och det vatten som man ska fiska i. Det kan vara skillnaden mellan ingen fisk och en fångst som räcker till hela familjen, och till vännerna. Så vill man få ut så mycket som möjligt av sitt flugfiske så gäller det att välja bästa möjliga utrustning. Då kan till och med en nybörjare stolt få komma hem med en fin fångst till middagen. 

 

 

Med goda råd

Ingen är proffs från början och därför är det tryggt att veta att man alltid kan få råd av de som är mer kunniga inom området, även när det gäller fiske. Är man osäker gällande sin utrustning så går det alltid att be om råd från personalen i butiken där man handlar. Det finns även mycket användbar information på internet och inom de fiskeklubbar som alltid är öppna för fler medlemmar. Där kan man få råd gällande allt som har med flugfiske att göra, och det brukar även finnas möjlighet att gå kurser eller att följa med på resor. Många träffar vänner för livet som man sedan umgås med även utanför fisket.