Hotell nära arlanda

Så många resor – så lite tid

Så många resor – så lite tid

Idag finns det inte några gränser för var i världen vi kan ta oss. Gemena man har möjligheter att resa som våra förfäder för någon generation sedan bara kunde drömma om?

Thailand? Javisst!
Antarktis? Sure thing!
Rwanda? Bara att hoppa på flyget!

Ja det är rätt fantastiskt när man tänker efter. Allt som ligger inom räckhåll bara man tar sig till en flygplats och har med sig ett pass. Nästan lite läskigt faktiskt hur lätt det är. Tänk att inom något dygn kunna befinna sig på andra sidan jorden.

De flesta av oss gillar ju dock att hitta ett favoritställe och sedan åka dit om och om igen. Det ska vara lite lagom utmanande sådär, och inget fel i det. Det är ju skönt att dra på ett all-inclusive och inte behöver bry sig om att laga eller leta upp mat. Allt på samma ställe.

Andra gillar det motsatta.
Det ska vara något av ett äventyr när vi beger oss utomlands. Gärna lite kärvt och svårt att kommunicera eftersom man inte behärskar språket och ingen kan engelska.

To each their own, som det heter.

Och visst är det skönt att det är så. Det gör att de som söker mer unika upplevelser oftast inte behöver trängas särskilt mycket med andra turister. Visst kan det dessutom vara skönt att hamna på ett ställe där man inte hör ett ord av svenska. Bara få vänja sig vid en helt annan språkmelodi.

Eftersom det kan vara lite bökigt vid själva transporttillfället är det skönt att man kan ta in på Hotel Arlanda inför att man ska åka. Om det skulle vara så att flyget åker tidigt på morgonen. Livet blir lite enklare när man inte behöver färdas mitt i natten, utan kan vara upp hyfsat utvilad inför flygturen.

Det är som sagt bekvämligheter som man fram till alldeles nyligen bara kunde drömma om.