Örter

Naturens apotek

Naturens apotek

Att använda örter både för välbefinnande och för läkning är en urgammal konst. Det mesta finns i vår natur och för olika ändamål, används olika slags örter. En del i kombination, en del som de är. Vissa örter har mer läkande effekt. Andra kan ha förebyggande effekt medan åter andra enbart används för att ge välbehag och njutning. Odlar du egna örter hemma, som kryddor t ex? Det är en glädje bara att kunna plocka ett fång örter och krydda sina rätter med. Men vissa örter är svårare att odla själv, eller de är svårtillgängliga. En del behöver man också stora mängder av för att utvinna välgörande ämnen ur.

 

Örter på nätet

Är du nyfiken på vad som finns att köpa för naturprodukter i form av olika Örter och andra naturmedel på nätet? Amerikansk Frossört t ex, som är lugnande, kramplösande och kärlvidgande för hjärnan, ett tonikum för nerver och hjärna. En annan produkt är Amerikanskt Pepparträd, den stimulerar mikroblodcirkulation, verkar smärtstillande, svettdrivande och ökar salivutsöndring. För de flesta åkommor finns som regel någon form av ört eller naturmedel att utforska. För en del är örter det enda de kan tänka sig att använda. För andra är det ett komplement eller ett alternativ till annan medicinering eller behandling.

 

 

Kosttillskott, naturmedel och teer

Örter i form av olika slags teer, är välkänt även för dem som inte använder örter i medicinsk syfte eller som kryddor i matlagning. Ett gott örtte är en njutning för de flesta. Kamomillte är god och lugnande och rekommenderas på kvällen för en god sömn. Olika kosttillskott i form av vitaminer och mineraler finns ofta i form av kapslar med olika örter och naturmedel, t ex ingefära och gurkmeja tillsammans med D-vitamin. Där ingefära och gurkmeja har antiinflammatoriska egenskaper. Ginseng är ett annat annat naturmedel som ska ge ökad energi.