Lasersvetsning för nya produkter
Med lasersvetsning kan man svetsa mycket små saker med hög precision. Det kallas också mikrosvetsning, just för att man arbetar intensivt på en mycket liten yta. Fördelen är att svetsmetoden är beröringsfri och ger minimal värmepåverkan på omgivande material. Därför kan man göra svetsjobb med bra sikt, och man slipper deformerade delar.
Lasersvetsning fungerar också när det gäller andra material än järn, till exempel titan. Även plast kan man lasersvetsa i, förutsatt att plasterna är kompatibla. Det säger sig självt att den här tekniken medför en mängd fördelar och möjlighet att tillverka helt nya produkter.
Din egen uppfinning
Har du en uppfinning eller idé, kan du få praktisk hjälp med att utföra produktionen. Man kan kombinera 3D-printing och laserhärdning, så om du konsulterar experter på lasersvetsning får du veta vilka möjligheter som finns.
Lasersvetsning används till pacemakers, klockbatterier och små elektroniska prylar, men också till delar i flygplansindustrin. Behöver man små och lätta delar är lasersvetsning perfekt. Det blir bara varmt där svetsfogen finns, och det smälta materialet rinner ner i fogen, som blir fin och snygg direkt. Nästan ingen efterbearbetning behövs.
En relativt ny teknik
Lasersvetsningen började utvecklas på 1980-talet, och alla vet ju vilken skillnad det är på tekniska prylar nu mot förr. Många av produkterna vi ser som självklara, inte minst i datorer, tillverkas med lasersvetsning. De som jobbade med att få fram tekniken gav aldrig upp sina försök och till slut lyckades de med sina idéer. De är nu själva konsulter och är fullt verksamma med att bistå folk med tillämpningar och praktisk tillverkning. De har all utrustning som behövs och en bra maskinpark. Dessutom har de mångårig vana och är experter på metoden. Ständigt utvecklas och förfinas tekniken. Experterna ger gärna rekommendationer på material och metoder. Är du nyfiken, så kontakta dem, så får du hjälp och teknisk support.