second hand

Var finns dina favorit?

Var finns dina favorit?

De senaste åren har second hand försäljningen verkligen exploderat. Det är fantastiskt ur så många synvinklar. Dels är det klimatsmart att inte tillverka så mycket nytt hela tiden och slösa på jordens resurser och dels är det billigare vilket ger en sundare ekonomi för hushållen. Att kunna sälja de saker du inte längre använder och låta någon annan bli glad och använda dem vidare är en fantastisk känsla. Det skapar också en god cirkulär ekonomi inom vårt samhälle. Dessutom används saker tills de är färdiganvända i betydligt större utsträckning – mindre slit och släng och mer älska och bruka.

Vad handlar du?

Vad kan vi då köpa second hand, eller begagnat som vi skulle säga på svenska? Allt i princip. På olika marknadsplatser både online och i verkliga livet erbjuds produkter för vidare användning. Kläder, leksaker, skor, möbler, husgeråd, böcker, verktyg, elektronik, 

för att nämna några. Utbudet av butiker som säljer saker second hand har ökat i takt med att det blir mer och mer populärt. En av otroligt många butiker för second hand i Stockholm är exempelvis den fina https://www.judits.se/ . Där kan du både lämna in varor och fynda något trevligt. I vissa second hand butiker kan du som inlämnare få en del av försäljningsintäkten, i andra butiker skänker du dina varor helt.

 

Handla billigt och unikt

När du handlar exempelvis kläder eller inredningsdetaljer second hand finns det större chans att du fyndar något unikt. Att inte alla andra bär exakt samma plagg eller kan köpa en likadan vas imorgon är något som attraherar många. På så vis har trenden med second hand inte bara inneburit att vi blivit mer klimatsmarta utan även att vi kan vara mer personliga – att visa vår egen unika stil, vilket är vackert i sig. Är du en loppisälskare? Handlar du mycket second hand eller säljer du kanske mer?