invaliditetsintyg

Vänd dig till duktiga ortopeder för ett invaliditetsintyg

Vänd dig till duktiga ortopeder för ett invaliditetsintyg

editorial

Har du varit med om en olycka som påverkar ditt liv lite för mycket? Är du medveten om att du kan få ut en ersättning för det? Pengar är långt ifrån allt, och givetvis är det fortfarande jobbigt att vara påverkad av en skada. Men trots det kan det vara ett litet plåster på såren. För att kunna få denna ersättning så måste du ha en olycksfallsförsäkring. Det är den försäkringen som kan betala ut om du varit med om en olycka. 

Att få ut från försäkringen kan minst sagt ta tid. Det kan ta över ett års tid sen skadan hände innan man får något. Givetvis är det bra att ha allt dokumenterat redan från läkare. Men utöver det behöver du ett välskrivet invaliditetsintyg. Invaliditetsintyget lämnar du in till försäkringsbolaget som sen tar ett beslut om du har rätt till ersättning, men även hur mycket. Så som du förstår är det väldigt viktigt att det är ett välskrivet invaliditetsintyg där allt står tydligt. 

 

invaliditetsintyg

 

Från topp till tå

Det kostar att få ett invaliditetsintyg. Detta brukar ligga på några tusen, hur mycket det kostar går inte att säga, då det beror på hur pass mycket det är att göra. Har du exempel mycket som ska dokumenteras så det är mer att skriva ned, så kostar det mer. Det tar både längre tid och det ligger mer jobb bakom det. Även detta är dock en summa som man kan få tillbaka från sin försäkring. 

Det är ortopederna som fixar invaliditetsintygen åt dig. De är proffs på kroppen och gör olika kontroller för att se hur pass påverkad du är. Ni går även igenom hur mycket skadan påverkar dig och hur länge man tror att den kommer påverka dig. Med ett välskrivet invaliditetsintyg har du en större chans att få en rättvis ersättning.