Sockervax

Vad är sockervaxning?

Vad är sockervaxning?

Arbetar du med hårborttagningsmetoder så har du garanterat hört talas om sockervaxning. Det är ett skonsamt sätt för hårborttagning där vaxet består av socker, vatten och citronsaft. Inga andra ämnen och tillsatser behövs. Vaxet värms upp till en seg massa som terapeuten stryker på mothårs på kundens behandlingsområde. Sedan dras hårstråna ur hårsäckarna medhårs, alltså motsatsen till hur en traditionell vaxning går till. Tack vare att stråna dras ur medhårs så gör det inte alls lika ont att vaxa sig med denna metod, och dina kunder slipper röda irriterade hårsäckar efter behandlingen. Har du kunder med känslig hy och vill erbjuda en lika bra men mindre smärtsam metod så ska du definitivt utföra sockervaxning.

 

Utbilda dig inom sockervax

Är du terapeut och vill börja arbeta med denna metod så finns det ett flertal utbildningar att välja på. Ofta krävs inte mer än en dags utbildning för att lära sig tekniken; sedan krävs så klart praktisk erfarenhet för att bli så snabb och effektiv som möjligt. Du kan därför erbjuda rabatterade behandlingar till en början, tills du känner dig tillräckligt säker på tekniken att du kan börja ta betalt till ordinarie pris. Du kan också öva på dig själv hemma eftersom det är så pass smärtfritt.

 

 

Ekologiskt för dig och dina kunder

Ska du erbjuda Sockervaxförsäljning och behandlingar med denna metod på din salong så bör du tänka på att välja produkter av riktigt bra kvalité. Det absolut bästa är att använda ekologiska produkter. Även om sockerpastan enbart består av naturliga ingredienser så är det bättre för både människa och miljö att välja grödor som växt utan bekämpningsmedel och miljögifter. Det ger en renare och säkrare arbetsplats för dig och är såklart ett mycket mer hälsosamt val för kunden. Att ta ett miljöansvar för det du erbjuder är trendigt och är också det som skiljer dig från mängden.