Tandläkare Järfälla

Tips till den som letar efter en tandläkare i Järfälla

Tips till den som letar efter en tandläkare i Järfälla

editorial

Man har rätt att själv välja vilken tandläkare som man vill gå till och man kan också när som helst byta tandläkare. Detta då det är viktigt att man trivs med sin tandläkare och att man känner förtroende, annars finns risken att man skjuter upp besöken eller struntar i dem helt. Det kan få jobbiga konsekvenser med exempelvis karies som inte upptäcks i tid, vilket då resulterar i större och dyrare behandlingar för att komma tillrätta med problemet. I vissa fall är det inte ens säkert att det går att rädda tanden.

För den som är nyinflyttad i Solna, Jakobsberg eller Upplands Bro och letar efter en tandläkare, kan det vara bra att välja någon med praktik i närområdet. Detta eftersom det blir enklare att hinna med besöken eftersom man slipper långa restider. Både folktandvården och flera privata tandläkare har tandvårdskliniker i området. 

 

image

 

Priserna kan skilja mellan olika tandläkare

Enklaste sättet att hitta en tandläkare i Järfälla är genom att söka på internet. Men man kan givetvis också fråga grannar och vänner om bra tips. Har man problem med sina tänder sedan tidigare och därför behöver gå lite oftare till tandläkaren kan det vara bra att också jämföra priser på tandvård. De flesta tandläkare har prislistor utlagda på sina hemsidor, men man kan också ringa och fråga. 

Brukar man ha problem med tänderna kan det också vara en fördel att välja en tandläkare som även erbjuder akuttider. Då kan man snabbt få hjälp när det är nödvändigt och behöver inte vända sig till en ny tandläkare. Det finns också fördelar med att välja en tandläkare med en mer modern klinik och den senaste utrustningen. Då brukar behandlingarna gå snabbare och upplevas som mer skonsamma. Men viktigt att komma ihåg är att det ska inte göra ont att gå till tandläkaren alls.