Sjukförsäkring

Sjukförsäkring som kan underlätta vid en längre sjukskrivning

Sjukförsäkring som kan underlätta vid en längre sjukskrivning

editorial

Att bli sjukskriven är något som kan vara påfrestande på flera sätt. För det första är det såklart jobbig på grund av att man har en sjukdom som kan vara både smärtsam och jobbig. Det är aldrig trevligt när något inte stämmer med hälsan och det kan i sin tur vara påfrestande metalt. De kan också vara stressande att inte kunna gå till jobbet och att vara sjukskriven har såklart även inverkan på privatekonomin. 

Varje litet extra tillskott i kassan kan ha inverkan på vardagen

Vid sjukskrivning får man inte ut lika mycket pengar som vanligt, eftersom sjuklön eller sjukpenning i regel ligger på 80 procent av lönen. Är man frisk och behöver mer pengar så kan man jobba extra eller ta ett extrajobb för att dryga ut kassan, något som inte är möjligt då man inte ens kan jobba heltid på sitt vanliga jobb. Att vara sjukskriven kan förutom inkomstbortfallet även innebära mer utgifter för hushållet.

Sjukförsäkring

Undersökningar, behandlingar och mediciner är sådant man kan bli tvungen att lägga pengar på när man blivit sjuk och det kan variera mycket hur dyrt det blir beroende på hur sjuk man är samt vad man är sjuk i. Oavsett så gör det att alla pengar som kommer in på kontot under den här tiden kan vara viktiga och göra skillnad. Många som är anställda i Sverige har möjlighet att ansöka om kompletterande ersättning till sjukpenningen från försäkringskassan genom Afa Försäkring. 

Sjukförsäkring som kompletterar utbetalningen från Försäkringskassan

Med Afa Försäkrings sjukförsäkring är det möjligt att få en viss procent extra av sjukpenningen från Försäkringskassan. Det går att ansöka om ersättning från den dagen man börjar få sin sjukpenning, ofta handlar det om dag 15 eftersom arbetsgivaren i regel betalar sjuklön de 14 första dagarna som man är sjuk. På https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal går det att läsa mer om sjukförsäkringen från Afa Försäkring och även fylla i en anmäla för att få ersättning.