rörmontage

Rörmontage inspirerat av Eye of the Tiger

Rörmontage inspirerat av Eye of the Tiger

“Vi kommer att behöva ett montage”. Det var vad man fastslog i filmen Team America när man insåg att skådespelaren Gary skulle behöva storma Kim Jong Ils palats för att rädda världen från förstörelse och ett nordkoreanskt imperium. 

När det fanns väldigt mycket att göra på väldigt kort tid, då visade man ett montage. Inspirerande musik tillsammans med scener där huvudpersonen tränade och i varje scen visade tecken på utveckling. Det är ett montage. 

Ett annat montage är ett så kallat rörmontage. Men så länge Gary och Team America inte behövde en diskmaskin installerad eller skulle renovera ett badrum så var det inte ett rörmontage de var ute efter. 

Men det kanske är annorlunda för dig. Du kanske inte har några planer på att rädda världen från Nordkoreas kärnvapen. Allt du önskar dig är en ny värmepump, en ny toalettstol och kanske ett badkar i ditt nyrenoverade badrum. Du behöver ett rörmontage, inte ett filmmontage. 

 

 

Du behöver ett rörmontage

Det är nämligen sådana typer av tjänster som ingår i ett generellt rörmontage. Ganska många tjänster. Egentligen allt som har med vatten, rör och våtrum att göra. Tvättmaskiner, diskmaskiner, duschar, pumpar, stambyten eller golvvärme. 

Ingenting av det ska försöka tas an utan professionell kunskap och erfarenhet. Sådan kompetens hittar man i regel enbart hos en seriös och auktoriserad VVS-firma. Rörläggare kan sådana där saker. Du kan det troligtvis inte. 

Om du ändå skulle försöka dig på att till exempel renovera ett badrum, då finns det en sak du behöver mer än någonting annat. Ett montage. Massa ihopklippta scener som sakta visar tecken på förbättring samtidigt som tittaren får intrycket av att en tid passerar. I bakgrunden ska det helst spelas någon motiverande musik, som “Eye of the Tiger” eller någonting liknande. Men det bästa är nog om du ringer någon som jobbar med rörmontage istället.