Mattläggning

Professionell mattläggning

Professionell mattläggning

Heltäckningsmattan och andra textila golv har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Länge hade heltäckningsmattan ett oförtjänt dåligt rykte men mycket har hänt sedan dess. Idag är det många som drömmer om en tjock och härlig matta i sovrummet och andra rum där de vill höja mysfaktorn. Textila golv har också en ljuddämpande effekt och förhindrar också att damm och partiklar far runt i rummet

Men hur ska man egentligen tänka kring textila golv och kan man lägga in en heltäckningsmatta själv? Svaret är ja, i ett litet rum som exempelvis en klädkammare där mattan inte behöver limmas, kan man ofta klara mattläggningen själv. 

I större rum däremot, behöver man ta hjälp av en professionell mattläggare för att resultat ska bli riktigt bra. Har man dessutom satsat på en lite dyrare matta av bra kvalitet, kan det bli kostsamt om man själv väljer att skära till den och det blir fel.

 

 

Satsa på en heltäckningsmatta av bra kvalitet

Inför en mattläggning är det alltid bra att först göra en enkel skiss av golvytan i rummet med måtten utskrivna. Skissen tar man sedan med sig till en återförsäljare av textila golv. Genom att välja en heltäckningsmatta av lite bättre kvalitet får man ett golv som håller längre och inte slits lika lätt. 

Många återförsäljare av kvalitativa mattor brukar göra hembesök för att besiktiga golven och se till så att mattans mått blir rätt. De erbjuder även många gånger hjälp med själva mattläggningen. 

Att vända sig till ett företag som både säljer kvalitativa textila mattor och ser till att de kommer på plats har många fördelar, och man slipper att själv anlita en mattläggare. Men det kan givetvis vara bra att också jämföra priser mellan några olika företag. För att få ner kostnaden kan man även använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden.