Husmanskost Stockholm

Nu är det populärt med husmanskost i Stockholm

Nu är det populärt med husmanskost i Stockholm

editorial

Husmanskost Stockholm är snart ett begrepp snarare än en meny. När man gick från att äta en vanlig svensk husmanskost i sina hem till att förvandla dessa rätter till en smaksensation på restaurang visste man nog inte att det skulle bli en sådan succé. Kanske har man alla dessa restauranger med mat från alla världens hörn att tacka för det. Plötsligt var husmanskost i ropet. Eller rättare sagt, i var mans mun, för att uttrycka sig korrekt.

Vad kan finnas på menyn?

Det är gott med vanlig husmanskost och för det mesta är den nyttig när den tillreds med goda och fräscha råvaror. Ärtsoppa med fläsk var tidigare en fattigmanskost men nu är det en rätt som alla suktar efter. På torsdagar ska detta fortfarande serveras om det ska vara helt rätt.

Husmanskost är förknippat med en hel del olika maträtter. Strömming och potatismos med lingon är en klassiker, och likaså är inlagd sill och potatis med i den leken. Rotmos med köttkorv finns också och när man ändå är inne på korv kan ju falukorven nämnas. Den serveras ofta med makaroner. 

 

Husmanskost Stockholm

 

Att välja själv på menyn är lyxigt och inte alla förunnat

Att själv kunna välja vad man vill äta är inte alla förunnat. Det är ingen självklarhet att kunna hitta husmanskost i Stockholm och beställa mat från menyn. Men för de som har råd och möjlighet är det en ynnest att själv få välja vad man vill äta. 

Idag blir det svensk husmanskost och imorgon Pasta Italiano eller något från Libanon eller Indien. Kanske kinamat ena dagen och lite sushi den andra. Husmanskost ser olika ut i olika länder. Det finns så otroligt mycket god mat. Lagad från grunden med kärlek till kokkonsten – och mat i synnerhet – är husmanskost nog det allra bästa en människa kan få.