telelösningar

Mobiltelefoner och mobila lösningar har lösningen

Mobiltelefoner och mobila lösningar har lösningen

När mobiltelefonen började utvecklas var det nog få som trodde att utveckling skulle gå så fort som den gjort. Dessutom utvecklas mobilnätet allt snabbare och allt fler har riktigt bra täckning. Idag är snarare frågan hur det gick att klara sig utan mobiltelefoner. Det börjar bli allt fler som inte varit med om att vara tvungen att planera att träffas flera dagar i förväg. Idag är behovet av planering inte lika viktig och det går enkelt att få iväg ett sms om man blir försenad. Mobila telelösningar har även gjort företags kommunikation enklare. Telelösningar är idag många gånger mobila.

 

 

SMS, räddningen för tidsoptimister

 

SMS har kommit att bli ett av de vanligaste sätten att kommunicera. Det är enkelt att skicka iväg ett SMS för att berätta att du blir några minuter sen och den som väntar på dig slipper stå och sucka. Det var på 1990-talet som SMS kom att utvecklas. År 1998 exploderade användningen och år 2010 skickades inte mindre än 6,9 biljoner sms! SMS har gjort det lättare att visa sin partner uppskattning på daglig basis. Vem uppskattar inte ett gulligt sms på måndag morgon? SMS har också blivit ett naturligt sätt att köpa biljetter, påminnelser från företag och hälso-sjukvården om bokade tider och såklart reklam.

 

Från NMT till 5G

 

Det fanns andra lösningar innan NMT (Nordisk mobiltelefoni). Det som gjorde NMT populärt var att täckningen förbättrades radikalt. Förutom de nordiska länderna användes NMT av flera andra länder. GSM var det som kom att revolutionera mobiltelefonin. GSM standarden antogs av många länder vilket gjorde även internationell användning allt vanligare. Efter det så har 3G och 4G gjort entré vilket inte bara förbättrat täckningen utan även hastigheten och kapaciteten. Nu står 5G inför dörren och länder tävlar om vem som kan införa det snabbast. Hur 5G kommer ändra vårt användande återstår att se.