mössor

Klart du ska ha mössa i klassrummet

Klart du ska ha mössa i klassrummet

Varför skulle en elev inte få lov att ha mössa på i skolan? Av någon anledning verkar det finnas en gammal vana bland lärare som lever kvar från gamla tider att elever inte ska få ha mössa på. De säger att det inte är ett plagg man bär inomhus. Att förbjuda elever från att ha mössa i klassrummet är bara ett typiskt sätt för vuxna att statuera exempel och blotta sitt maktkomplex över de underordnade eleverna.  

För ärligt talat saknar det fullständig logik. Det finns ingen lärare som på något sätt kan visa upp något underlag för att elever skulle lära sig mindre om de har mössa på i klassrummet. Som om det skulle vara någon slags foliehatt som skyddar mot strålning och det läraren bara säger studsar bort från huvudet på grund av mössan. Det finns ingen som helst rimlig förklaring till varför det skulle vara en stor grej och varför lärare blir så provocerade av det. 

 

 

Vad är läraren egentligen arg på?

Du borde bära din mössa med stolthet. Trivs du i mössa så ska du naturligtvis ha mössa på. Vad är egentligen problemet? Att du skulle bli lite varm? Det kan du väl själv få avgöra. Och troligtvis är inte lärarna så angelägna om ditt välmående och eventuellt förhöjda kroppstemperatur att det är värt att gå i taket och stå och skrika på dig bara för att du har valt att ha mössa på dig inomhus. Det är ingen stor grej.  

Man kan faktiskt undra hur en lärare som går upp i varv över en liten mössa egentligen mår. Hur är det egentligen hemma? Vad är det som gör att läraren har sådana aggressionsproblem och bubblar upp till orimliga proportioner på grund av en mössa? Vad det än är så handlar kan det inte rimligen handla om något så trivialt som en mössa inomhus.