Hudiksvall

Inspirerande miljöer i Hudiksvall

Inspirerande miljöer i Hudiksvall

Tätorten Hudiksvall som även är centralort i Hudiksvalls kommun är belägen i Hälsingland, Gävleborgs län. Orten ligger längs med kusten och längst inne i Hudiksvallsfjärden. Den har ett geografiskt fördelaktigt läge då den är belägen vid E4 cirka åtta mil söder om Sundsvall och tretton mil norr om Gävle.

En säregen och varierad natur och kultur

Hudiksvall erbjuder en mycket varierad och inspirerande natur och kulturbygd med allt från spännande grottor, gammelskog, hasselbuskbestånd och klapperstensfält. Här finns också djupa skogar, många sjöar, blånande berg, småbrutna odlingslandskap och även en mycket intressant och trevlig havskust.

Eftersom här både finns natur- och kulturreservat som är skyltade är det enkelt för allmänheten att ta del av alla de sevärdheter och naturupplevelser som erbjuds. Det är helt enkelt en fantastisk plats både för besökare och de som redan känner till omgivningarna väl. En plats för alla naturälskare.

 

Gudstjänster och aktiviteter för alla åldersgrupper

De kristna församlingarna som finns i Hudiksvall arbetar på lite olika sätt men samtliga av dem är inriktade på att jobba målmedvetet för att på olika sätt sprida det kristna budskapet till de människor som bor på eller besöker orten. De välkomnar alltså den som planerar att börja gå i kyrka i Hudiksvall på gudstjänster, kurser i kristen tro och även till andra arrangemang med fokus på Jesus Kristus. För den som vill gå till en kyrka i Hudiksvall håller de olika församlingarna på söndagar traditionsenligt Gudstjänster som är öppna för alla som vill delta.

I vissa församlingar finns även möjligheten att träffas hemma hos varandra då man ägnar sig åt gemenskap och bön. Här finns även församlingar som erbjuder barnverksamhet för alla barn upp till tolv års ålder och även aktiviteter som passar för församlingens ungdomar. Utöver detta finns i en del församlingar även gemenskap för dem som är daglediga och önskar att umgås med medtroende.