konsult

Hyr in en konsult vid behov

Hyr in en konsult vid behov

Konsult är på många sätt en ganska märklig beteckning på ett yrke. Det säger inte särskilt mycket om man inte specificerar det. Att arbeta som konsult innebär att man hyr ut sig själv och sin expertis till olika företag eller liknande som har behov av den kunskap som man besitter. För att arbeta som konsult behöver man alltså vara specialiserad på ett område som folk efterfrågar. Det kan till exempel handla om teknik, ekonomi eller juridik. Men som sagt, det finns ingen reglering kring vilka områden man ska arbeta med för att kunna konsulta, som ett modernt verb av yrkesutövningen kommit att kallas i folkmun.

 

Sakkunnig rådgivare

En konsult kan antingen vara egen företagare eller anställd av ett konsultföretag. Vilket man väljer beror bland annat på hur pass bekväm och van man är vid att driva egen firma. Det alternativet har såklart sina fördelar, men det kan också vara ganska bekvämt att vara inställd, särskilt om man inte är van vid att hålla på med en massa pappersarbete, och föredrar någon som håller i de bitarna åt en. Genom att ansluta sig till ett konsultföretag behöver man dessutom inte leta efter kunder själv, eftersom företaget sköter detta. Det gör att man slipper den jakt som många företagare kan uppleva som stressande, den man behöver göra för att få nya uppdrag.

 

 

Varierande arbetsplatser

För att trivas i rollen som konsult bör man tycka om att träffa människor och arbeta på olika arbetsplatser. Det passar inte alla, men för en del är variation själva förutsättningen för att man ska känna sig motiverad inom sitt yrke. Konsulter rör sig inom både privat och offentlig sektor. Om man söker kompetens till sitt företag eller motsvarande så är en portal med konsulter är smidigt sätt att hitta rätt person till rätt plats snabbt. En win-win situation, helt enkelt.