tandläkare

Håll tandtrollen borta

Håll tandtrollen borta

Karies, tandlossning, tandsten och tandgnissling. Anledningarna till att behöva gå till tandläkaren är sällan trevliga. Likväl är det någonting som vi alla någon gång tvingas göra. Hur ofta du behöver gå till tandläkaren avgörs efter din individuella tandhälsa, men regelbundna besök vartannat till vart tredje år är att rekommendera. Ungefär hälften av alla tandläkare i Sverige är anställda inom folktandvården, medan den andra hälften är anställda privat eller driver eget. GloriDent är en privat klinik som erbjuder tandvård järfälla. Här är målet att erbjuda kunderna den bästa och modernaste tandvården.

 

 

Tandläkarens arbetsdag

 

Tandläkaryrket är inget enmansjobb, i själva verket arbetar du i team med tandsköterska och tandhygienist. Det första tandläkaren gör när en patient kommer in är såklart att undersöka denne, för att kunna ställa en eventuell diagnos. Därefter bestäms en lämplig behandling som tandläkaren har ansvar för att den blir genomförd. Kort sagt behandlar och diagnostiserar tandläkaren skador och sjukdomar i munnen. Förutom tänderna i sig innefattar det även både muskulatur och vävnad runtomkring. Exempel på tandläkarens arbetsuppgifter är: att laga hål, göra rotfyllningar, operera och behandla inflammationer. Tandläkaren ansvarar även för att förebygga skador på tänderna och genomför studier av förändringar i tandhälsan.

 

Tandläkarskräck?

 

Ibland kan även dessa förebyggande besök vara avskräckande nog. Många lider av tandläkarskräck och vissa känner rent av ångest inför besöken. Just därför struntar de i att gå på sina kontroller, vilket i värsta fall kan leda till desto större tandrelaterade problem i framtiden. Just därför är det viktigt med en tandläkare som utstrålar lugn och trygghet, kan sin sak och sätter patienten i centrum. Efter en 5-årig utbildning i kombination med en yrkeslegitimation är det något man borde kunna räkna med. Så gå på dina kontroller och undvik dyra utgifter i framtiden. Och glöm inte att borsta tänderna noggrant både morgon och kväll.