skidshop

Glöm aldrig bort din skidhjälm

Glöm aldrig bort din skidhjälm

editorial

Snö är bra för en hel del grejer. Du kan bygga snögubbar, ha snöbollskrig eller bygga ett stort fort. Har du tur kanske kollektivtrafiken slutar fungera när snön har fallit och du kan stanna hemma från skolan och jobbet. Har det snöat riktigt mycket kan du kanske till och med bege dig upp i skidbacken. Men inte utan rätt utrustning förstås. Först måste du besöka en skidshop för att inhandla allt du behöver för att göra dig själv redo.

Även om du redan äger ett par skidor är det liksom inte bara att trampa upp i backen och kasta sig ut i snön. Skidshopen erbjuder det som krävs för att skidåkningen ska bli en bra upplevelse. För det första ska skidorna och stavarna vara av rätt längd. Du måste ha ett par skidglasögon som inte gör dig snöblind. Rätt kläder är också viktigt. Du ska vara rörlig, men samtidigt inte frysa. Men det viktigaste i skidshopen är kanske trots allt skidhjälmen.

 

 

En trygg upplevelse

Bland alla objekt i skidshopen så är det skidhjälmen som mer än någon annan är den del av utrustningen som räddar liv. Snön kanske ser mjuk ut, men i ett fall där du slår huvudet i en nypistad backe hjälper det inte särskilt mycket. Fråga specifikt om hjälmar när du besöker en skidshop med syfte att investera i en sådan. Du kan såklart få en hel del tips och alternativ även på nätet. Som här: https://www.skidresor.com/skidshop/restrea-skidklaeder/.

Kom ihåg. Inget besök i en skidshop, vare sig det är i en fysisk butik eller på nätet, är komplett utan att du lämnar butiken med en skidhjälm. Glöm aldrig det. Ingen bör ge sig upp i backen utan att ha införskaffat sig exakt den utrustning man behöver i skidshopen för att det ska bli en trygg upplevelse.