ukulele

Fri genom musiken. Fri att skapa egen musik med instrument från www.danguitar.se

Fri genom musiken. Fri att skapa egen musik med instrument från www.danguitar.se

Har du någonsin känt den där känslan av att det klumpar sig i halsen när du hör en riktigt bra låt som du aldrig har hört tidigare? Det finns något i just den låten som slår an på strängarna inne i själen, något som du inte riktigt kan ta på men som sagt känns – djupt nere i dig.

Musiken som alibi

En låt kan verkligen röra om i vårt inre. Den kan ge oss tröst och ro eller skaka om oss och få oss att agera – våga – ta tag i våra liv. Det är detta som är musikens magi: Dess förmåga att inspirera oss till saker som vi inte riktigt känner att vi har kraft till att göra själva.

Alla som spelar ett instrument vet att det skönaste som man kan göra ibland är att bara luta sig tillbaka med just sitt instrument och bara låta musiken flöda ur en – oavsett om det är vid ett trumset eller en enkel ukulele från www.danguitar.se.
Ibland kan nämligen tonerna tala ett tydligare språk än vad orden kan få fram. Det finns en ärlighet i det språk som inte kommer fram med ord.

Många gånger kan det också hjälpa att sjunga, även om man bara wailar eller hittar på ett språk. Det är lite som att vi ger oss själva tillåtelse att vara lite knasiga och våga släppa taget om allt det där som hämmar oss. Musiken blir dår vårt alibi till att våga uttrycka oss på ett sätt som vi annars inte hade vågat.

För många kan detta bli ett kall och man vill dela sin sång eller sina låtar med världen – även om man aldrig kommer att spelas på någon större scen.

För musiken har också en förmåga att vilja bli delad med andra och kanske hjälpa en medmänniska som du inte känner på vägen framåt.