magic snake

En Magic Snake är inte som andra 3D-pussel

En Magic Snake är inte som andra 3D-pussel

Ur Rubiks kub har det kommit mängder av andra spännande och utmanande 3D-pussel. Ett av dem är Magic Snake (eller Rubiks Snake/Rubiks Twist/Rubiks Transformable Snake/Rubiks Snake Puzzle som den också kallas). Med Magic Snake går det att vrida på de olika delarna för att få ormen att likna en mängd olika saker som till exempel ett djur, olika geometriska former eller någon annan figur. 

Lite kort historia om den världskända ”ormen”

Originalet lanserades år 1981 av samme man som skapade Rubiks kub, nämligen Ernő Rubik. Till skillnad från sin föregångare så erbjuder inte Magic Snake ett problem att lösa utan är ett verktyg för att testa idéer om form i rymden. Något som är möjligt tack vare de otroligt många kombinationer som går att göra. 

Hur är Magic Snake uppbyggd?

Magic Snake är ett 3D-pussel som är uppbyggt av 24 delar som var och en kan vridas 360 grader i fyra olika lägen. Från ett läge till ett annat vrids biten 90 grader åt ett eller annat håll. Bitarna sitter ihop med fjäderbultar, vilket gör att de kan vridas men inte separeras. En Magic Snake har i regel två alternerande färger, rätar man ut till exempel ut en Magic Snake som har färgerna blå och vit så kommer varannan bit vara vit och varannan blå.

Du behöver inte lära dig algoritmer

Man ”löser” inte en Magic Snake med algoritmer som de flesta andra 3D-pusslen baserade på Rubiks kub utan genom steg som vem som helst kan följa eller lista ut. Det kan trots det finnas fördelar med att lära sig den klassiska Rubiks kuben innan man ger sig på Magic Snake. Hos MasterCubeStore.se kan man till exempel hitta flera varianter av Magic Snake och även ett paket med både en sådan och en Rubiks kub, perfekt för den som är sugen att testa båda.