brunnsborrning

En klimatsmart värmekälla

En klimatsmart värmekälla

När du värmer upp ditt hem så kan du välja bland flera olika värmekällor och ett klimatsmart alternativ är bergvärme. Ett system med bergvärme och en värmepump gör din uppvärmning lättskött och snäll mot klimatet. Människor runt om i världen gör mer medvetna val när det kommer till att värna om klimatet vilket vi alla är tacksamma över. Med hjälp av den lagrade energin i berggrunden värms huset upp och det är ett säkert och smart system som gör det möjligt att ta tillvara på naturens energi. Andra klimatsmarta alternativ till energi är solpaneler eller luftvärmepump som tar energi från utomhusluften.

 

Bergvärme

Att använda sig av bergvärme är ett riktigt smidigt system som du garanterat kommer att bli nöjd med. Om du funderar på att satsa på detta smarta alternativ så kan du få hjälp med bergvärme i Västerås, för dig som bor i dessa trakter. Det första som ska göras är att borra ett hål för att komma åt den lagrade energin som finns där. Hålet ska vara mellan 100 och 250 meter djupt för att man ska kunna utvinna energin. Hur djupt hålet ska borras bestäms av olika faktorer och med hjälp av en kunnig firma så kommer du få exakt vad ditt hus kräver.

 

 

Smart system

Att sätta upp ett system med bergvärme är ett smart val eftersom det är så pass lättskött och du gör en god gärning för miljön. Självklart kostar det en peng att borra hålet men efter det är gjort så har du en värmekälla för all framtid. Från berggrunden tas energi som med hjälp av en värmepump omvandlar det till värme för att sedan gå ut i huset. Du får ett uppvärmt hus och varmvatten i kranen. Det är en värmekälla du kan lita på året runt så du slipper vara orolig att bli utan värme.