bud

Budens tid är här

Budens tid är här

Minns ni när mataffärerna första gången lanserade utkörning av mat? Det måste ha varit någon gång i mitten av 00-talet. Plötsligt kunde man få käket hemkört utan att behöva gå och trängas i mataffärerna.
Försöket föll platt.

Sverige var helt enkelt inte redo för en sådan modern satsning. Eller så hade vi mer tid på den tiden, för 15 år sedan.

Idag är det som bekant inte bara utkörning av matkassar som är populärt och vardag, utan branschen för hämtmat upplever en guldålder när det kommer till leveranser. Fortfarande går folk förstås till sin lokala pizzeria för att köpa pizza och kebab, men erbjuder restaurangen i fråga inte utkörning så är det tufft i konkurrensen.

Mer udda är det då att anlita en budbil för att skicka prylar och annat tvärs över staden till en kompis eller en kollega. Egentligen är det ju en riktigt smidig lösning. Speciellt om man bor i Stockholm eller någon annan av storstäderna där det verkligen kan bli trångt och bökigt. Att slippa att trängas med folk för att åka och lämna av något låter som en riktigt skön och praktiskt lösning. Lättare då att anlita Kungsbud.

Istället kan man spara in den tiden på att spendera med familj och vänner, eller något annat som man verkligen vill göra.

Frågan är hur det kommer att se ut i framtiden, om denna bud- och leveranstrend håller i sig. Vi är säkert bara några år ifrån att få leveranser samma dag på våra beställningar. Om inte hem så till centrala hubbar och uthämtningsställen som ligger utspridda över städerna.

Kanske får vi även se drönare slå igenom som budbärare. Man har glömt köpa koll till grillen, så man blippar lite på mobilen och en stund senare landar en flygande farkost på gräsmattan med en påse med grillkoll.

Den som lever får se, som det brukar heta.