Restaurang

Att äta ute - mer än bara mat

Att äta ute - mer än bara mat

Det finns två anledningar till att inte äta hemma. Antingen äter man ute för att man har mycket att göra, arbetar hela dagen och inte hinner åka hem och laga mat. Den mat man väljer i en sådan situation brukar vara snabbmat. en lätt måltid som man kan äta gåendes, som en macka eller proteinshake. Den andra anledningen till att man äter ute är för att man vill njuta av mat och sällskap. Då tar man sig tid för att planera och välja en restaurang med god mat och skön atmosfär. 

 

 

Planera i förtid

Mellan dessa två anledningar för att äta ute, vilken skulle du helst vilja ha? Antagligen den andra. Ärligt talat föredrar de flesta att äta gott och i lugn och ro istället för att stressäta någonting som har noll näringsvärde. Hur kan man göra för att undvika ohälsosamma matvanor? Tycker du om att laga mat, kan du göra batch cooking. Om du har en dag som du kan spendera hemma, kan du passa på att laga en större mängd mat, och förvara portioner för varje dag av veckan. Det räcker med att ta fram vid matdags eller ta med för att värma på jobbet. Då är det lättare att försäkra sig om att äta hälsosamt, utan att behöva spendera tid varje dag på att tillaga maten.

 

Tips för dem som inte tycker om köket

Är du en av dem som helst springer ifrån matlagningen, kan du anstränga dig för att välja restauranger med god hälsokost. Sanningen är att ju mer upptagna vi är, desto mer måste vi ta hand om vår hälsa, och hälsan är direkt påverkad på vad vi äter. Välj restauranger som erbjuder organiska rätter, som utsätts för så lite kemisk process som möjligt. Ett bra länktips är: http://www.rokenbysonesson.se/ , en restaurang i Simrishamn som inriktar sig på fiskrätter.