byggvagnar

Är begagnade lagervagnar lika bra som nya?

Är begagnade lagervagnar lika bra som nya?

editorial

Stabila och bra bygg- och lagervagnar är ett viktigt hjälpmedel inom många verksamheter och industrier. Främst för att flytta tungt stål, glas, sten eller andra material på ett effektivt sätt, men också för att slippa tunga lyft och arbetsskador. Materialets storlek gör också att man normalt sett måste vara flera stycken för att flytta dem, men med en byggvagn räcker det med endast en person. 

Det ställs höga krav på bygg- och lagervagnar och de tillverkas därför av de bästa materialen. Men det innebär också att de kan kosta en hel del. Bra byggvagnar blir i stort sett aldrig utslitna, och det finns en hel del begagnade lagervagnar att hitta på marknaden.

Att köpa begagnade lagervagnar är prisvärt och vagnarna är precis lika bra som nya. Enda skillnaden är att de kan ha fått sig en törn och vara repiga. Handlar man begagnade lager- eller byggvagnar från ett företag som är specialiserade på detta är dessutom hjulen kontrollerade och servade. 

 

byggvagnar

 

Företag specialiserade på olika typer av byggvagnar

Det är viktigt att man väljer byggvagnar som fungerar med den verksamhet man bedriver. Det finns exempelvis byggvagnar för gipsblock, glasskivor, verktyg med mera. Vissa av dem är också gjorda för att monteras på arbetsbilen. Ska man investera i byggvagnar lönar det sig därför att vända sig till ett företag som har ett brett utbud av olika modeller. Då slipper man kompromissa och får en byggvagn som uppfyller alla de krav man har.

Skulle inte rätt byggvagn finnas inne kan man även få hjälp med att skräddarsy en lösning efter de behov man har. Ett företag som är specialiserade på byggvagnar kan även hjälpa till med reparationer och service av olika vagnar. Man ska därför aldrig kassera en trasig byggvagn, utan de är värda att reparera. Det finns dessutom gott om olika reservdelar att tillgå.