ansiktsmask

Ansiktsmask en lyxigare känsla

Ansiktsmask en lyxigare känsla

På webbshoppens sidor står de sida vid sida. Olika märken och utseenden. Det är lätt att ge upp bara vid åsynen av alla burkar och tuber. Frågan om man ens behöver en ansiktsmask kommer säkert flygande då valmöjligheterna blir oändliga. Då gör sig en tidigare tanke påmind.

Tanken på att du på fredag efter jobbet tänkt ta ett bad. Läsa en bok, lyssna på musik eller blunda och vila i total tystnad. Nu vet du. Det är där masken blir perfekt. Du kan se dig rengöra ansiktet och lägga masken du valt. Hur du försiktigt glider ner i badet, blundar, känner det välgörande pirret när masken aktiveras. Det är hög tid att släppa veckans stress, låta lugnet ta över.

 

Vilken hudtyp är du?

Känn på din hud. Hur känns den? De olika hudtyperna brukas enkelt delas in i torr, normal och fet. Men som du kanske vet är allt inte svart eller vitt. Huden kan kännas torr men trots det får du finnar som dyker upp lite här och där. Det kan bero på flera saker. 

Ibland är det hormonerna som spökar. Yttorrhet och finnar kan även uppstå om man använder tvål och vatten vid rengöring. Produkterna kommer då inte ner i huden och kan rengöra på djupet, vilket innebär att orenheterna blir kvar och man blir yttorr. Ibland kan man ha fetare panna, näsa och haka men vara torr i övrigt. Det kallas en T-zon. 

 

Vilken ansiktsmask passar bäst

Något förenklat kan man säga att har du torr hud behöver du mycket fukt. Då kan en gelmask passa bra. Normal hud, välj någon som känns lyxig och är vårdande. Algmasker innehåller vitaminer och ger en fin lyster. Fet hy eller blandhy? En lermask går på djupet, ökar cirkulationen och ger fukt. Vill du veta mera om din hud är en ansiktsbehandling en bra början.