Hamburgare

Alltid sugen på Hamburgare i Östermalm

Alltid sugen på Hamburgare i Östermalm

En saftig och välkryddad hamburgare med fräscha grönsaker och krispig pommes frites, som sköljs ner med en iskall läsk – visst är det så att det börjar vattnas i munnen bara vid tanken? Hamburgare räknas numera som en sådan där riktigt klassisk rätt som vi aldrig tröttnar på. 

Vad bra att det finns Hamburgare i Östermalm som hela tiden ser till att uppdatera sig så att kunden aldrig tröttnar. Alla som älskar burgare blir nöjda. För de i sällskapet som föredrar sallad eller vegetariskt så finns det numera gott om alternativ på grillmenyerna. 

 

Hur får man till en saftig smashburger? 

Börja med utvalt kött av hög kvalitet och med en fetthalt på ca 20-25 procent. Färsen formas sen löst till så kallade puckar och steks på riktigt hög värme på stekbordet utan smör. Färsen i sig står för fettet och är det som gör burgaren så saftig. Pressa pucken så att den blir lite plattare, låt en god ost smälta på köttet och släng gärna på en stekt baconskiva. 

Lägg sedan in köttet i ett rostat briochebröd tillsammans med lök och någon stark dressing. Briochebrödet får sin goda smak och ger en skön mättnadskänsla eftersom det bakas på smör och ägg. 

 

 

Från kokt med bröd till smashburger 

När man är sugen på Hamburgare i Östermalm kan det vara kul att känna till att Östermalmsgrillen är ett matställe med historia. Det började på 80-talet som ett enkelt korvstånd där man kunde köpa kokt eller grillad korv med bröd. På 90-talet byggdes det till en korvkiosk och utbudet växte. Så småningom började man med tunnbrödsrullar serverade med hemlagat mos. 

Köket och lokalen utökades och kebabspettet flyttade in tillsammans med ett gäng starkare såser. Idag finns det hur mycket som helst att välja på hos den välbesökta grillen på Östermalmstorg, ett stenkast från Dramaten, Stureplan och Nybroplan.