Bussresor

Åk kollektivt på nästa äventyr

Åk kollektivt på nästa äventyr

“Det är resan som är målet”. Ett uttryck, en sägning. Inte sällan yttrad av en gammal släkting, snusförnuftig kompis eller en allmän besserwisser. Men nog är det sant, alltid. I många sammanhang. Ofta handlar det om livet, eller delar av det. Händelser som präglar människor. Men ibland kan det faktiskt bokstavligen syfta på en resa, en semester. Den som någon gång har gjort en roadtrip av något slag vet att det i allra högsta grad ligger någonting i uttrycket. För nog kan många äventyr hända i bilen på en landsväg, i hytter på ett bullrande tåg eller i en skumpande buss.

 

Det klimatsmarta alternativet

Att åka kollektivt är inte bara smart, det är klimatsmart. Billigt, socialt och bra för miljön. När det vankas semester finns det, som tidigare nämnt, skäl att även räkna in resan, som mycket väl kan komma att bli ett äventyr i sig självt. Men är det verkligen bekvämt att ta bussen när man ska färdas långa sträckor? Det man bör ha i åtanke är att det finns många olika typer av bussar. Det finns stadsbussar som är anpassade efter resor om korta sträckor, ett par hållplatser eller så. Dessa är av naturliga skäl inte lika komfortabla som långfärdsbussar, som generellt håller en högre standard.

 

Hyr en buss

Långfärdsbussar eller turistbussar har större krav på komfort än de bussar som är tänkta att transportera människor korta sträckor. De har i regel skönare stolar, bättre ventilation och toalett. Dessutom finns det gott om plats för bagage. Att boka buss i Stockholm är ett kostnadseffektivt alternativ när det kommer till exempelvis resor till idrottsevenemang, köpcentrum eller mässor. Många företag hyr ut bussar till både företag och privatpersoner. Det är därmed ett alternativ att ha i åtanke nästa gång det är dags att förflytta sig och kollegorna eller vännerna från punkt a till punkt b.